ΑΟ Διαγόρας / Επικαιρότητα / Σύλλογοι και Δράσεις

Υπερπρωταθλητής ο Διαγόρας


Σήμα ΑΟ ΔΙΑΓΟΡΑΟ ΑΟ Διαγόρας είναι από σήμερα το απόγευμα και επίσημα ο υπερπρωταθλητής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου, αφού επικράτησε του Ηρακλή Ατσικής Λήμνου με σκορ 3-0 (ημ. 1-0). Έτσι θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Λέσβου στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Football League 2, εκεί όπου θα διεκδικήσει το μοναδικό εισιτήριο ανόδου με αντιπάλους τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Χίου ΑΠΟ Κανάρη Νενήτων, τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Σάμου ΑΨΕΣ Πυθαγόρα και τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Κυκλάδων ΑΟ Πανναξιακό (επικράτησε το μεσημέρι στα πέναλτι με 3-2 επί του ΑΟ Σύρου, κανονική διάρκεια 1-1).

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανές το άγχος που διακατείχε τους παίκτες της ομάδας μας με συνέπεια να μην μπορεί να βρει ρυθμό και να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες που έδειξε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Α΄Τοπικής Κατηγορίας Λέσβου. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους να πιέσουν στο κέντρο, να εκμεταλλευτούν τις ολιγωρίες των ποδοσφαιριστών μας και να φανούν απειλητικοί στις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως να προκαλέσουν τη ζημιά. Ωστόσο στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης, μία κακή εκτίμηση του λημνιού τερματοφύλακα σε μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Βαμβουκλή έδωσε την ευκαιρία στο Διαγόρα να προηγηθεί και να πατήσει πιο γερά στον αγωνιστικό χώρο. Έως εκείνο το σημείο η ομάδα της Λήμνου ήταν άκρως ανταγωνιστική και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για δουλεμένη ομάδα με καλές μονάδες.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα μας ανέβασε στροφές, πίεσε τον αντίπαλο στα καρέ του και έδειξε την ανωτερότητά της. Στο 65ο λεπτό ο Διαγόρας πήρε προβάδισμα ασφαλείας, διπλασιάζοντας τα τέρματά του σε κεφαλία του Χάρη Μαραγκού εντός μικρής περιοχής μετά από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Χατζηκυριάκου. Το τελικό 3-0 σημειώσε στο 85ο λεπτό και πάλι ο Δημήτρης Βαμβουκλής σε εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να προσκρούει στο τοίχος των αντιπάλων και να ξεγελάει τον τερματοφύλακα του Ηρακλή Ατσικής.

Το σφύριγμα της λήξης έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και άλλο ένα τρόπαιο μπήκε στη συλλογή της ομάδας μας, δικαιώνοντας τους κόπους παικτών, προπονητών και παραγόντων. Οι θερμοί υποστηρικτές της ομάδας έδωσαν και πάλι δυνατό παρόν στην κερκίδα αυτή τη φορά του Δημοτικού Γηπέδου Μυτιλήνης, ενισχύοντας και αποθεώνοντας στο τέλος την ομάδα. Ο δρόμος προς τη Football League 2 πλέον άνοιξε διάπλατα και η ομάδα θα διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες της αναλογούν για να φέρει σε πέρας και αυτόν τον υψηλό στόχο.

Στιγμιότυπα του αγώνα από την ιστοσελίδα plomarinews.gr: