ΑΟ Διαγόρας / Σύλλογοι και Δράσεις

AO Διαγόρας Αγίας Παρασκευής Λέσβου


logo_diagora_etosΟ «ΑΟ Διαγόρας» Αγίας Παρασκευής Λέσβου είναι ο αθλητικός σύλλογος του χωριού και ιδρύθηκε το 1969. Το μοναδικό ενεργοποιημένο τμήμα αυτή τη στιγμή είναι το ποδοσφαιρικό και αποτελεί μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο του λεσβιακού ποδοσφαίρου, πάντα με βλέψεις πρωταγωνιστικές. Στο παρελθόν ο σύλλογος είχε πλούσια αγωνιστική παρουσία και στο άθλημα του μπάσκετ, τόσο σε επίπεδο ανδρών, όσο και επίπεδο γυναικών.

Στο ποδόσφαιρο ο «ΑΟ Διαγόρας» έχει να επιδείξει πέντε (5) πρωταθλήματα και τρία (3) κύπελλα Λέσβου. Συγκεκριμένα έχει αναδειχθεί πρωταθλητής ΕΠΣ Λέσβου τις περιόδους 1984-85, 2006-07, 2008-09, 2014-15 και 2016-17 και κυπελλούχος Λέσβου τις περιόδους 2007-08 (και Λήμνου), 2014-15 και 2016-17 (και Λήμνου) με συμμετοχή σε 8 τελικούς συνολικά. Κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 αγωνίστηκε για πρώτη φορά Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Ο «ΑΟ Διαγόρας» είναι από τις λίγες ομάδες που διαθέτει ιδιόκτητο ποδοσφαιρικό γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα. Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκονται οι σημερινές εγκαταστάσεις του γηπέδου αγοράστηκε και διαμορφώθηκε με δαπάνες Αγιαπαρασκευωτών και μελών του συλλόγου και σήμερα ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στην ομάδα. Οι προσπάθειες εκσυγχρονισμού του γηπέδου της ομάδας με βασική επιδίωξη την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα ξεκίνησαν το 2007 με αφορμή την άνοδο της ομάδας στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα (τότε Δ΄ Εθνική Κατηγορία), ωστόσο ολοκληρώθηκαν 2 χρόνια αργότερα.

gipedo_diagora

Για την ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού πραγματοποιήθηκε μεγάλος αγώνας δρόμου από το τότε Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας που κατάφερε με συντονισμένες προσπάθειες να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση των έργων μέσω κονδυλίων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΟΠΑΠ και του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Η σελίδα του ΑΟ Διαγόρα στο facebook είναι: https://www.facebook.com/Diagoras1969/

Advertisements

One thought on “AO Διαγόρας Αγίας Παρασκευής Λέσβου

  1. Παράθεμα: Υπήρξε Διαγόρας πριν το 1969; | Αγία Παρασκευή

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s